რამდენით და რომელი საკვები პროდუქტები გაძვირდა თებერვალში – ოფიციალური სტატისტიკა
საქსტატის მონაცემებით, წლიურმა ინფლაციამ 6.4 % შეადგინა, ანუ სამომხმარებლო კალათის ღირებულება, წინა წელთან შედარებით, 6.4%-ით გაიზარდა.
სურსათის ჯგუფში ფასები 12.7 პროცენტით გაიზარდა, რამაც წლიური ინფლაციის 3.95 პროცენტული პუნქტით შეადგინა.
საქსტატის ინფორმაციაზე დაყრდნობით, გთავაზობთ იმ სურსათის ჩამონათვალს, რომელიც თებერვალში ყველაზე მეტად გაძვირდა:
1 ნიორი – 220,43 %, ფასების მატება;
2 წიწიბურა – 63,27 %, ფასების მატება;
3 ჭარხალი – 33,02 %, ფასების მატება;
4 მერული ყველი – 29,77 %, ფასების მატება;
5 ლიმონი – 29,52 %, ფასების მატება;
6 მწვანილი – 27,44 %, ფასების მატება;
7 მარილი – 26,67 %, ფასების მატება;
8 ბადრიჯანი – 23,71 %, ფასების მატება;
9 მანანის ბურღული – 21,70 %, ფასების მატება;
10 ძროხის ხორცის ფარში – 20,60 %, ფასების მატება;
11 შაქარი – 19,34 %, ფასების მატება;
12 ხახვი – 17,97 %, ფასების მატება;
13 სულგუნი – 17,72 %, ფასების მატება;
14 ხორბლის ფქვილი – 17,33 %, ფასების მატება;
15 ძროხის ხორცი – 16,78 %, ფასების მატება;
16 ღორის ხორცი – 15,64 %, ფასების მატება;
17 ახალი თევზი – 8,98 %, ფასების მატება;
18 ნიგოზი – 8,50 %, ფასების მატება;
19 არაჟანი – 8,49 %, ფასების მატება;
20 მაწონი – 8,48 %, ფასების მატება;
21 მზესუმზირის ზეთი – 8,45 %
22 ლობიო ხმელი – 7,85 %, ფასების მატება.