შვიდმა ქართულმა ღვინომ იაპონიაში „საკურას“ კონკურსის ჯილდო დაიმსახურა

სხვადასხვა დასახელების შვიდმა ქართულმა ღვინომ იაპონიაში, „საკურას” კონკურსში უმაღლესი ჯილდო მოიპოვა:

„ორმაგი ოქრო” – „ქისი 2016″, კორპორაცია ქინძმარაული;

„ოქრო” – „მწვანე 2016″, „მეღვინეობა ვაზიანის” ხაზი „მაყაშვილის ღვინის მარანი”;

„ოქრო” – „მწავნე 2015″, შალაურის ღვინის მარანი;

„ვერცხლი” – „საფერავი როზე 2015″, კორპორაცია ქინძმარაული;

„ვერცხლი” – „საფერავი 2016″, „მეღვინეობა ვაზიანის” ხაზი „მაყაშვილის ღვინის მარანი”;

„ვერცხლი” – „რქაწითელი მწვანე 2014″, შალაურის ღვინის მარანი;

„ვერცხლი” – „ქისი 2016″, „მეღვინეობა ვაზიანი”.

საერთაშორისო კონკურსი „საკურა” (The 5rd “Sakura” Japan Women’s Wine Awards 2018) მასშტაბური ღონისძიებაა, რომელიც წელს მეხუთედ ჩატარდა. მასში 33 ქვეყნის ოთხი ათსაზე მეტი სხვადასხვა დასახელების ღვინო იყო წარმოდგენილი.

კონკურსის ჟიური დაკომპლექტებულია იაპონიაში ღვინის სფეროში მოღვაწე ქალბატონებით – სომელიეებით, ღვინის მწერლებითა და ჟურნალისტებით.

მსგავს პრესტიჟულ კონკურსებში გამარჯვება ხელს შეუწყობს როგორც კონკრეტული კომპანიის, ასევე  ზოგადად ქართული ღვინის ცნობადობის გაზრდას, პოპულარიზაციასა და დამკვიდრებას იაპონიის მნიშვნელოვან საექსპორტო ბაზარზე.

კომენტარები

კომენტარი

- რეკლამა -

სხვა სიახლეები